Benvingut a Debatsenxarxa.cat. Per opinar cal estar registrat.

8 debats

53 opinions

25 comentaris

33 usuaris

Què en penseu de les enquestes prèvies als resultats electorals? [tancat]

Com s'ha anat veient, les enquestes prèvies a les eleccions no són gaire fiables. Tots donen la culpa al vot ocult però, no serà que estan mal fetes?  Val la pena gastar-hi  diners públics?.....
tancada amb la nota: Final de debat
proposat per: Montserrat Rovira a Arxiu
tancat per: Debatsenxarxa.cat

2 Opinions

2 positius 0 negatius
Les enquestes que es fan durant les setmanes prèvies a unes eleccions formen part de l’espectacle que s’organitza al voltant de les campanyes electorals.  La seva fiabilitat és molt discutible com s’ha vist recentment. Els electors hauríem de votar en funció dels nostres interessos i predileccions polítiques i no pas pel que diguin les enquestes.

Les enquestes generalment les encarreguen els mitjans de comunicació per publicar-les, i els partits polítics i altres grups per a ús més aviat propi.  Hem de suposar que ho paguem de la seva butxaca.

Les enquestes oficials (CIS), que són les que es paguen amb diner públic, tenen una utilitat que va molt més enllà de la qüestió política. A partir del resultat d’aquestes enquestes es fan estudis sociològics sobre la societat en un moment determinat.
opinat per: Jordi de Mataró
1 positiu 0 negatius
A mi m'han trucat diverses vegades per alguna enquesta. A partir de la tercera pregunta ja contesto lo primer que em passa pel cap. Sempre penso que el resultat d'aquestes enquestes no pot ser gaire fiable. Normalment t'agafen en moments en que no t'esperes que et preguntin tantes coses. No es estrany que després sortin resultats que no s'ajustin a la realitat. Quan tenen totes les dades recollides llavors les "cuinen" a gust de qui les paga. No crec que ens puguem refiar mai de les enquestes que es publiqun.
opinat per: Emili P.A.
...