Benvingut a Debatsenxarxa.cat. Per opinar cal estar registrat.

8 debats

53 opinions

25 comentaris

33 usuaris

Què opines sobre que Espanya sigui una de les primeres potències mundials en el comerç d’armes? [tancat]

Curiosament Espanya ocupa un lloc molt destacat en el rànquing de països en el comerç d’armes. Malgrat la crisi que han patit sectors importants de la nostra economia, la industria armamentística espanyola s’ha mantingut en llocs capdavanters durant els darrers anys.

Que en penses?

Creus que si és un sector que funciona més val mantenir-lo i potenciar-lo si es pot?

Et sembla pel contrari que és vergonyant que estiguem en un país que destaqui precisament en això?

Penses potser que tot depèn de quines armes es fabriquin perquè n’hi ha de bones i n’hi ha de dolentes, d’armes?

http://es.blastingnews.com/internacionales/2016/06/espana-es-la-septima-potencia-mundial-en-el-comercio-de-armas-00958373.html

Per a més informació pots consultar aquest informe d’Amnistia Internacional.

https://www.es.amnesty.org/en-que-estamos/temas/armas/

tancada amb la nota: Final de debat
proposat per: Debatsenxarxa.cat a Arxiu
tancat per: Debatsenxarxa.cat

5 Opinions

3 positius 0 negatius
Penso que no és tant important que l’estat espanyol sigui la setena o la tercera potència mundial. El comerç d’armes no és un sector com qualsevol altra, és un sector que fabrica eines per matar i per fer mal. Que algunes d’aquestes eines diguem que són defensives és una manera d’amagar la realitat. Les armes són instruments de mort i no hauríem de tolerar que la nostra societat faci cap negoci amb això.
opinat per: Josep B.X.
2 positius 0 negatius
Es fa difícil defensar qualsevol política que pugui fer l’estat espanyol en relació al comerç d’armes quan sabem que el ministre de defensa, Pedro Morenés, va estar vinculat amb la industria armamentística abans d’entrar en el govern. És sens dubte un gran coneixedor del negoci i estic segur que quan decideix alguna cosa no ho fa pas pensant amb el benestar ni dels ciutadans espanyols i menys encara de la població d’altres països.

Les dades que apareixen en l’informe d’Amnistia Internacional sobre les conseqüències mortals de les armes petites i lleugeres són demolidores. No hi ha cap argument que ho pugui justificar.
opinat per: Emili P.A.
2 positius 0 negatius
Penso que hi ha “negocis” que diuen molt poc de l’ésser humà. Guanyar diners venent tabac, drogues, armes, dossiers... demostra que aquell que va crear l’home i la dona hi hauria d’haver dedicat més de sis dies. Espanya no és cap model a seguir i possiblement per això tampoc és d’estranyar que guanyi diners a base de matar gent – és el final lògic de l’existència d’una arma -. Recordo un acudit de quan jo era petit que deia que España era una perquè si n’hi haguessin dues, tots seriem a l’altra. Potser per això ja fa anys que alguns no ens hi considerem partícips.
opinat per: Carles Lucas
1 positiu 0 negatius
La fabricació d'armes, al menys les de guerra, hauria d'estar prohibida, igual que el seu comerç.
opinat per: josep bruch m
0 positius 0 negatius
En principi cal tenir en compte que hi ha armes ofensives i defensives, armes dissenyades per protegir-te i altres especialment dissenyades per fer mal. Les que es fabriquen per fer mal es justifiquen pel seu caràcter dissuasori; si jo puc fer mal ningú s’atrevirà a fer-me mal a mi. Amb aquesta lògica funcionem des de fa segles i és difícil trencar aquesta tendència. Pensar que estem en un món en que puguem viure sense armes de cap tipus és ara per ara utòpic.

Si han d’existir les armes s’han de fabricar, i esperar que les fabriqui el veí i comprar-les després és molt poc rendible i sovint un exercici d’hipocresia. És dons raonable que si podem les fabriquem nosaltres, i si les podem vendre i fer negoci encara millor.

Fins aquí sembla força raonable. Ara ve quan es complica tot si es fabriquen armes que no tenen més ús que el de fer mal,  i a vegades estan expressament prohibides pels convenis internacionals (per exemple les armes químiques); o  fomentar el seu ús provocant conflictes per vendre més i eixamplar mercats; o vendre a països que estan en guerra o que, amb tota seguretat, utilitzaran aquestes armes per reprimir el seu poble. Aquí és quan tot és més difícil de discernir i per això és especialment important que en aquest àmbit hi hagi transparència absoluta per complir tant com es pugui amb els drets humans.

Més que si Espanya és la setena o la cinquena potència mundial en aquest àmbit allò que cal és un control màxim de les exportacions d’armes i de l’ús que se’n fa i de qui surt guanyant en aquest mercat.
opinat per: Jordi de Mataró
El negoci de les armes no té res a veure amb la defensa d'un país, els conflictes bèl·lics actuals es troben en països que no fabriquen armes, el guanyador del conflicte, si es pot dir així, hauria generat una gran deute amb països o multinacionals, que hauran de pagar amb els recursos del país i la gana del poble.
Tens raò Antonio Aguallo. Penso com tú. cada cop que es llença un missil pugen les accions de les que l'han fabricat. Es una manera de fer diners TERRORÍFICA. I que a les morts d'innocents se'ls digui danys col.laterals es una infàmia.
...